Израел заяви, че силите на страната са убили заместник-лидера на въоръженото крило на

...
Израел заяви, че силите на страната са убили заместник-лидера на въоръженото крило на
Коментари Харесай

Израел е изтеглил делегацията си от преговорите в Доха

Израел съобщи, че силите на страната са убили заместник-лидера на въоръженото крило на Хамас в линията Газа, който е оказал помощ за планирането на нападението на 7 октомври. Военният представител Даниел Хагари добави, че съгласно разследващи данни, получени от Шин Бет, Марван Исса е бил погубен преди към две седмици дружно с различен почитан войник, наименуван Рази Абу Тамаа. Ако това се удостовери, Исса ще бъде най-високопоставеният водач на Хамас, погубен в Газа от началото на войната. Хагари също по този начин удостовери, че военната интервенция против болница " Ал-Шифа " в град Газа ще продължи и че повече от 500 обвинени бойци са били задържани до момента. 
Марван Исса беше погубен по време на интервенцията, която организирахме преди две седмици, дружно с Рази Абу Тама. Той беше третия най-съществен в групировката и понастоящем отговаряше за бойните дейности и тунелите на Хамас.
Даниел Хагари, представител на ЦАХАЛ

От своя страна водачът на Хамас Исмаил Ханя съобщи, че Израел не е съумял да реализира своите военни или стратегически цели. На собствен ред израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че неговото държавно управление няма да одобри " заблудата " на Хамас за преустановяване на огъня в Газа. Групировката отхвърли последното предложение за помирение, тъй като съгласно нея Израел подценява главните и претенции. Хамас желае преустановяване на войната и цялостно евакуиране на Израел от линията Газа. Впоследствие Израел отзова договарящите си от Доха, като обявиха, че договарянията за помирение са се оказали " в задънена улица ". Междувременно минимум 16 души са били убити при удар по жилищна постройка в южната част на Газа. По данни на Министерството на здравеопазването в Газа над 32 000 палестинци в Газа са били убити от израелски огън от началото на войната през октомври. 
Тъкмо си бях лежащ да дремя, когато една ракета унищожи цялата къща. В тази къща имаше към 40 души.
Махмуд Шурраб, разселен гражданин

Продължават и доставките на помощи за нуждаещите се в анклава. Те са от основно значение, защото след началото на спора запасите на съвсем всичко са били изчерпани.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР